Heb jij last van vervelende fruitvliegjes en/of geur in de keuken?
Weet je niet waar naartoe met je fruit- en groentenafval?
Wil je je afval reduceren en/of zelf je eigen vruchtbare grond maken?
Zie jij het belang in van duurzaamheid?
Haal dan vlug een Bokashi in huis. (reddot award 2019 winner)
Een BOKASHI ? Ja ... Bokashi ... keukenemmer gemaakt van gerycleerd plastiek.
Het Japanse woord voor "goed gefermenteerd organisch materiaal"
Hoe werkt het? Niet rotten maar fermenteren.
Je gooit dagelijks je (biologische) voedingsresten in de Bokashi keukenemmer.
Je strooit er per keer een schepje melkzuurbacteriën op.
Je maakt het luchtdicht met het speciale deksel.
Het FERMENTEREN start. Geen slechte geur en geen fruitvliegjes in huis!
Het sap van dit ferment giet je dagelijks in de afvoerleidingen maar je kan het beter -verdund met water- gebruiken als (biologisch) voedsel voor je kamerplanten en moestuin als je die hebt.
Als de Bokashi keukenemmer vol is laat je alles nog een aantal dagen fermenteren en met wat er dan nog overblijft, maak je de vruchtbaarste (biologische) grond.
Ondertussen gebruik je je 2de Bokashi keukenemmer en als die vol is, laat je die verder fermenteren en gebruik je terug de 1ste en zo wissel je steeds af.
Heb je geen tuin of wil je maar 1 Bokashi gebruiken, dan leeg je de volle Bokashi keukenemmer gewoon in je gebruikelijke afvalcontainer of -zak.
Bokashi ... mooi ... praktisch ... duurzaam.
Een Bokashi heb je voor altijd. Een Bokashi gebruik je dagelijks.
Een super cadeau voor jezelf, je familie en je vrienden èn voor ons milieu.
Gemaakt uit gerecycleerde plastiek
reddot award 2019 winner
9,6 liter
H 34 cm - B 24 cm
84,00 €
incl. btw excl. verzendkosten
Gratis verzending naar de volgende landen: Meer tonen Laat minder zien
Gemaakt uit gerecycleerde plastiek en voor meer dan 30% uit gerecycleerde 'verloren' visnetten uit de oceaan.
reddot award 2019 winner
9,6 liter
H 34 cm - B 24 cm
84,00 €
incl. btw excl. verzendkosten
Gratis verzending naar de volgende landen: Meer tonen Laat minder zien
Meer informatie over het gebruik :
All you need to do is collect kitchen leftovers and put them in your Bokashi compost bin layer by layer. Don’t forget to sprinkle special bokashi bran between each of them, since it adds effective microorganisms to the equation, which are crucial for kick-starting the fermentation of organic waste. The final result should be a nutritious pre-compost mass and fermentation liquid.
While you need to seal your Bokashi composter after the last layer is added and wait two weeks before you can take out the fermented mass to bury it into your garden soil, the special fermentation liquid is available much sooner.
It would help if you actually drained out the fermentation liquid regularly. If you forget to take it out, the microorganisms will consume the nutrients very quickly, which will cause pathogenic organisms to multiply and produce an unpleasant smell. To avoid these smells, you need to drain it out every two to three days.
Because of the advantageous EM technology, the collected fermentation liquid can be used to clean your kitchen sink drain in a very natural way, without aggressive detergents. You simply pour it down the drain and let the effective microorganisms do their job. One of their main tasks is to help decompose the root chemicals of odors and stains, which will further prevent dirt from accumulating. EM will then travel to the sewer system and from there into nature, providing some much-needed balance, which will benefit all living species.
Another way of using fermentation liquid is to dilute it with water and add it to your balcony plants or even crops. Research has shown a significant effect on plant growth, yield and quality when fertilized with Bokashi liquid.
According to the results of the research conducted at the University of Chittagong, plants that underwent Bokashi treatment grew higher, had more branches and even larger leaf sizes. Most importantly, adding fermentation liquid significantly improved the yield of crops and numerous quality indicators.
Some research has shown that adding Bokashi liquid is effective and useful in creating environmental conditions to support optimum maize growth. Improvement of the soil’s physical properties is also a clear result of this treatment.
As you can see, adding fermentation liquid to your crops can truly improve their quality and yield. Therefore, we can conclude that home composting is not just a great way of managing your bio-waste, which can be reduced by as much as 25 %, but is also an easy way to get yourself a natural and effective fertilizer. This is how you can become part of the great sustainable cycle where giving back to nature is as easy as taking from it.
Vind jij La Purethee leuk en ben jij heel tevreden over de producten en de service?
Vertel het zeker voort en stuur mij eens een leuke review aub. Kan er iets beter? Vertel het mij dan zeker eerst.
Zo geef je mij een duwtje in de rug en kan ik verbeteren en nog meer mensen helpen. Bedankt alvast!
ria@lapurethee.be +32(0)475 293 400 Kasteelstraat 153 9255 Buggenhout ON 0898 429 341
Disclaimer : Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor gelijk welke schade die u uzelf zou aanrichten door beslissingen te nemen gebaseerd op informatie van deze site.
Indien u geneesmiddelen neemt, stop de inname ervan niet zomaar of vervang ze niet zonder eerst een arts te raadplegen.
Ook tijdens zwangerschap, zogen of bij kinderen onder de 2 jaar is het verstandig u eerst goed te informeren.